Jump to content

BMW-vel megy hozzád is a Mikulás – videó

2014. 12. 06. 12:00

A német autógyártó cég új reklámvideójában, a Mikulás már nem Rudolfot és a szánt használja közlekedésre, hanem egy sárga BMW M4-es volánja mögül drifttel. Mivel a világon mindenki ismeri a nagy ősz szakállas Mikulást, így marketing fogás szempontjából kihagyhatatlan lehetőség volt ez.

A BMW M4 első körben 2013. augusztus 16-án mutatkozott be a nagyközönség előtt, mint koncepció. Ezt követően folyamatosan megjelent az Autószalon eseményeken és idővel a specifikációi is napvilágot láttak. Az M4 névre keresztelt járgány egy új BMW generáció első tagja. Éppen ezért tűzte az F82 jelzőt a gyártó a modellnév mellé.

A duplaturbós, soros hathengeres motor főtengelyének percenkénti fordulatainak a száma 7500 rpm, továbbá 430 lóerő teljesítménnyel bír, melyhez 500 Nm nyomaték párosul. A 7-fokozatú M-DCT sebességváltó segítségével, 3,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-ra.

Azért valljuk meg, hogy a Mikulás egy ilyen szerkezettel a puttonya alatt nem biztos, hogy be tudná járni az egész világot, viszont legalább stílusosan késne.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: abqjournal.com)