Jump to content

Jégen driftelni a Lamborghini Huracánnal – videó

2014. 11. 30. 12:00

Az olasz sportkocsigyártó megrendezi téli vezetési oktatását jövő év februárjában. A Winter Accademia kétféle programmal lesz elérhető, melyek során az oktatók megtanítják az érdeklődőket a biztonságos, de kellően tempós téli közlekedésre.

A Lamborghini bejelentette Winter Accademia 2015 nevű, a téli sportos közlekedésre oktató programját, amelyet jövő év februárjában tart meg.

A jelentkezőknek lehetőségük van hóban és jégen kipróbálni az olaszok új sportgépét, a Huracánt, de akár az Aventadort is, valamint választani az egy-, illetve kétnapos tréningek közül. Az Intensivo (intenzív) oktatás a dinamikusabb vezetési technikákra helyezi a hangsúlyt a profi kormánykezelés elsajátítása mellett. Ezt az egynapos tréninget a coloradói Aspenben rendezik majd meg február 5-e és 8-a között, majd az olaszországi Livignóban 21-étől 24-éig.

Akik ennél többre vágynak, azoknak a kétnapos Avanzato (haladó) program való. Az oktatás első napján kisebb csoportokban lehet próbára tenni a vezetési tudást és továbbfejleszteni a havas úton való járműkezelést, míg a második nap már mindenki kap egy személyes oktatót, aki segít a tökéletes íven haladás, kigyorsítás és fékezés elsajátításában telemetriai adatok kiértékelésével megspékelve. Ez a tréning február 24-én veszi kezdetét Livignóban és 26-áig tart.

(Forrás: autoblog.hu | Fotó: driving.ca)