Jump to content

A nap videója: Nézzünk be a Spyderbe

2014. 11. 24. 12:00

A levehető tetős autó ára átszámítva 233 (opciós Weissach aerodinamikai teljesítménycsomaggal 255) millió forint, de a tehetős vásárlókat ez sem riasztotta el: a Porsche szerint az érdeklődés napról napra nő az autó iránt, és már a tervezett darabszám kétharmadára kifizették az előleget.

Hosszú évekig fejlesztette a 918 Spydert a Porsche, de megérte: a gyártó szerint technológiai szempontból a hibrid szupergép a legfontosabb modell az 1980-as évek végén bemutatott 959-es óta. Jelen formájában az autó ugyan csak egy méregdrága kirakati darab, de nem véletlenül költöttek rá százmilliókat euróban, a jövő Porschéi egytől egyig építkeznek majd a 918 Spyder technikai megoldásaira.

A 887 lóerős összteljesítményű hibrid hajtáslánc központi eleme egy 4,6 literes V8-as motor, 608 lóerős teljesítménnyel. A hozzá kapcsolódó két villanymotor 156 és 129 lóerős, ezeket vízhűtéses lítium-ion akkumulátor táplálja energiával. Az akkut akár 25 perc alatt is újra lehet tölteni, de csak az opciós Porsche Speed Charging Station használatával. Az első tengelyt kizárólag villanymotor hajtja, csak a hátsón segít be a benzines egység.

(Forrás: autokalauz.hu és origo.hu | Fotó: netcarshow.com)