Jump to content

A nap videója: Tesla vs BMW

2014. 11. 23. 12:00

Korunk két legfejletteb elektromos autója feszül most egymásnak. Az EV járgányok egyre nagyobb teret nyernek maguknak a különböző autópiacokon, ebből is látszik, hogy az emberiség készen áll a fejlődésre és a környezetkímélésre. Nézzük, hogy vajon melyik kocsi fog diadalmaskodni a rövidtávú gyorsuláson.

A BMW közlése szerint az i8 35 kilométert tud megtenni elektromos üzemmódban, míg 120 km/óráig képes felgyorsulni környezetbarát hajtással. A két erőforrás kombinációja esetén válik összkerekessé az autó: végsebessége 250 km/óra, százra 4.4 másodperc alatt gyorsul fel; a rugalmasság is magáért beszél, miután 4.3 másodpercre van szüksége, hogy 80-ról 120 km/órára gyorsuljon.

A Tesla Model S példányában egy 85 kWh-s aksi dolgozik, de a legújabb elképzelések szerint növelni fogják a kapacitást és ez által az élettartamot is. A legkeresettebb elektromos járgány akkumulátorának élethossz növelésére az amerikai cég garanciát vállal.

Az alábbi videóban ez a két plug-in autó fog megmérkőzni egymással és végre kiderül, hogy melyikük az alfahím ebbe a kategóriában.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: bmwblog.com)