Jump to content

A nap videója: A Ford Shelby GT350 énekel

2014. 11. 18. 14:00

A Ford a Los Angeles-i Autószalon előtt bemutatta a Shelby GT350 Mustangot. Az 5.2 literes, V8-as szívómotorral hajtott modell több mint 500 lóerőt és 500 Nm nyomatékot képes az önzáró differenciálművére szabadítani. Megállításáról pedig Brembo fékek gondoskodnak.

A Ford hosszú várakozást követően végül hivatalosan is bemutatta a Shelby GT350 Mustangot. Az izomautó csúcsváltozatában egy 5.2 literes lökettérfogatú, V8-as szívómotor dolgozik, ami az eddig információk alapján egészen magas fordulatszám elérésére képes.

Ezt az erőt egy hatfokozatú, kézi váltó továbbítja a kerekeknek, amik között egy önzáró differenciálmű dolgozik. A szóban forgó modellhez ugyanakkor szériatartozék az alumínium motorháztető és a 19 colos átmérőjű, könnyűfém keréktárcsák. Ezeken Michelin Pilot Super Sport abroncsok feszülnek, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy utcán és versenypályán is használhatóak legyenek. A Shelby Mustang megállításáról Brembo fékek gondoskodnak (elől 394, hátul pedig 380 mm-es átmérőjű féktárcsákkal).

Az autó külseje is különleges. A Ford újdonsága látványos aerodinamikai elemekkel gazdagadott, melyek közül az első légterelő és a hátsó diffúzor emelhető ki. A belső terében is tetten érhető a sportosság, mivel alul ellapított kormánykerék és Racaro kagylóülések is megtalálhatóak a kabinban.

(Forrás: autokalauz.hu és a5.hu | Fotó: autoblog.com)