Jump to content

A nap videója: Brutális gyorsulás

2014. 11. 17. 16:00

Van az a pillanat, amikor elkezdünk aggódni a műszerfal "testi" épsége miatt, mint például jelen videónk esetében, ahol egy tuningolt BMW M3-as mutatóit láthatjuk, ahogy pillanatok alatt felkúszik 100 km/órás sebességre. Valljuk meg, hogy ez azért nem mindennapi teljesítmény...

Az alap járgányról néhány szót: A jelenleg futó negyedik generációval az izgalom immár 20 éve tart. A BMW M3 Coupé az M GmbH a tökéletes, nagy teljesítményű sportkocsik megalkotására irányuló törekvésének jegyében született. A modell teljesen új V8-as motort és hajtásláncot, valamint extrém könnyű karosszériát kapott, súlypontja alacsony, karbonteteje pedig sokkal könnyebb, mint az acél, mégis ugyanolyan erős. Természetesen mindezeket a világ legkeményebb tesztpályáján, a Nürburgring Nordschleife szakaszán ki is próbálták. Ami pedig a jellegzetes „powerdome” alatti tartalmat illeti: az akár 8400-as percenkénti fordulatszámot is elérő V8-as motor erejét a duplakuplungos M DKG Drivelogic továbbítja a hátsó kerekekhez anélkül, hogy egy pillanatra is megszakadna a nyomatékfolyam. A legkisebb pazarlás nélküli hatékonyság érdekében a BMW M3 Coupét ellátják az Auto Start/Stop funkcióval, a BMW EfficientDynamics rendszer azon elemével, amely a jármű álló helyzetében leállítja a motort.

Az alábbi videóban egy kicsit feltuningolt BMW-vel van dolgunk, ami elképesztő módon, 2 másodperc alatt pörög fel a 100 km/órás sebességre.

(Forrás: bmw.hu és autokalauz.hu | Fotó: topgear.com)