Jump to content

A nap képe: a legmérgesebb Dodge Viper

2014. 10. 30. 12:00

A közelgő, grandiózus háttéripari kiállításon, a Las Vegas-i SEMA Show-n (november 4-7.) debütál a Dodge Viper ACR Concept, a kézi munkával készített egzotikus amerikai sportautó legkönnyebb és leggyorsabb változata. A minden fölös kilójától megszabadított viperával valószínűleg ismét a körrekordok megdöntésére indulnak majd.

A Dodge Viper ACR (American Club Racing) Concept agresszív karbon orrkötényével és hatalmas hátsó szárnyával készül lecsapni a versenypályákra. A szélcsatornában tökéletesített splitter, az oldalsó légvezetők és a kétrészes hátsó szárny együttesen fokozzák maximálisra a leszorító erőt. A feladatban az első lökhárítóban kialakított légnyílások és az első sárvédőkbe vágott szellőzők is segítenek, amellett, hogy jóval brutálisabb megjelenést biztosítanak.

A Dodge Viper ACR Concept matt fekete, ultra könnyű 19 colos felniken gördül, megállításáról pedig 39 centiméter átmérőjű karbon kerámia tárcsák és 6-dugattyús Brembo féknyergek gondoskodnak. Külön odafigyeltek a fékek hűtésére és a hátsó differenciálmű is hideg légáramot kap.

A Viper ACR Concept látványos festést is kapott. A jellegzetes fehér fényezést széles középső fekete csíkkal és „adrenalin” piros vékony csíkkal vadították meg, amely a hátsó légterelő szárnyra is felfut.

(Forrás: autoblog.hu | Fotó: Dodge Viper)