Jump to content

A nap videója: Egy kisbusz, ami nem is az

2014. 10. 19. 12:00

A Renault egy különleges kialakítású járgánnyal készült a Párizsi Autószalonra. A leírás alapján simán ráragaszthatnánk a kisbusz címkét, de valójában nem erről van szó. A doboz alakú kisbusz-crossoverről, a továbbiakban egy rövid leírást és egy reklámvideót is láthatunk.

A Renault Espace névre hallgató modell, hét férőhellyel rendelkezik. A korábbi verziókhoz képest, kicsit csapottabb a szélvédő-tető részleg és a mai trendeknek megfelelően lett kialakítva minden egyes eleme. A fényszórója szélesebb és keskenyebb, továbbá a hűtőrácsa is teljesen át lett dolgozva. A hátsó része szintén új arculatot kapott. A lámpák nagyobb területen helyezkednek el. Olyan hatást keltenek, mintha rá lennének olvadva a kocsi vázához. A belső tér még nagyobbnak tűnik, hála a napfénytetőnek, amely hasonlóan lett kialakítva, mint a Ford S-Max esetében.

A Renault tervei szerint, három turbófeltöltésű hajtóművel lesz elérhető az Espace, de az érdekesség benne, hogy mindegyik 1,6 literes. A benzines verzió, az Energy TCe 200 EDC névre hallgat, ami 200 lóerős teljesítményre képes, 260 Nm nyomaték leadása mellett. Két dízeles változata van. Az erősebbik 160 lóerővel és 380 Nm-el lett ellátva, míg a gyengébbik 130 lovat és 320 Nm nyomatékot birtokol.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)