Jump to content

A nap videója: Volvo XC90 promó

2014. 10. 18. 14:00

A Volvo az XC90-el üzeni a világnak, hogy a svéd autóipar él és virul. A modellnek ez a második generációs kiadása és elsőként a 2014-es Párizsi Autószalonon mutatták be. Készült egy reklám videó is a járgányról. A felvételekhez nem is találhattak volna szebb helyszínt, mint az autógyár szülőhazája.

A Volvo XC90 továbbra is a crossoverek egyik legjobbika, hála a 2015-től értékesítésre kerülő új modellnek. Szinte már meg sem lepődünk, hogy elektromos hajtáslánccal – név szerint egy T8 TwinEngine-nel – is el lett látva a kocsi, aminek a segítségével, 400 lóerős teljesítményt is képes kifacsarni magából a Volvo. A motorháztető alfahímje egy 2,0 literes négyhengeres motor.

A belső rendszer egy új technológiával lett ellátva, melyet a márciusban megrendezett Genfi autószalonon mutatta be az Apple. A CarPlay alkalmazás lehetővé teszi, hogy IPhone 5-tel (vagy majd a legújabbakkal) rácsatlakozzunk az autó hálózatához, és az alábbi funkciókat érhetjük el vele: hívás, zenelejátszás, térkép, üzenetek, most játszott lista megjelenítése.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)