Jump to content

A nap videója: Citroën Divine DS

2014. 10. 14. 12:00

A Citroën Divine DS koncepciója lenne a következő generációs járgányok első hírnöke? A Párizsi Autószalonon lett bemutatva a különleges külsővel ellátott kocsi. Az alábbi videóban művészi képsorokon keresztül tekinthetjük meg az elkészítési lépéseket, persze rövidített változatban.

Ideje nagyobb figyelmet szentelni a Citroën új modell-családjára, hiszen rövid időn belül elérhetőek lesznek az autópiacon, mint új generációs kocsik. A mérnökök remek munkát végeztek, nagyon szemrevaló járgányt kreáltak. A Divine DS-nek szép kerek körvonalai vannak és az alacsony felfüggesztésnek is köszönhető, hogy sportos kisugárzása van minden négyzetcentiméterének. A kontrasztot a keskeny, szögletes fényszórók és a karakteres hűtőrács adja.

A kocsiba való bejutás szintén egy újabb élmény, hiszen ellenkező irányba nyílnak féloldalasan felfele az ajtói. A belső tér sem mindennapi. Az üléseibe szinte teljesen el tudnánk süppedni, olyan kagyló kialakítása van. A szögletes kormány szintén nem megszokott, de tökéletesen illek egy olyan koncepcióba, ahol a kerek és a szögletes formák váltják egymást. Térjünk is rá a már említett videóra:

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)