Jump to content

A nap videója: Íme, a Mercedes AMG GT

2014. 09. 10. 10:00

Eredetileg a Párizsi Autószalonon mutatkozott volna be, október 2.-án a Mercedes AMG GT, de a fanatikusok szerencséjére az autógyár sem tudott tovább várni a debütálással. A Merci külön rendezvény keretein belül tette láthatóvá a járgányt Stuttgartban. Az AMG GT mögött több hónapnyi tesztelés és rengeteg ráfordított idő lapul meg, ami a felvételek alapján jó befektetés volt.

A Mercedes újfent gátlástalan volt és egy vad külsővel ellátott sportkocsit tervezett és készített el. Sokan úgy gondolják, hogy a Porsche 911-el fog vetekedni teljesítményileg. Az eredeti tervek szerint a hivatalos bemutatás időpontja október 2. lett volna, de végül az autógyár máshogy döntött és szeptember 9.-én lerántották a leplet.

A mérnöki gárda egy hosszú időszakon van túl, hiszen 32 hónapnyi tesztelést tudhatnak maguk mögött. Különböző földrajzi és időjárási viszontagságoknak vetették alá az AMG GT-t. Farkasordító hidegben (-30 fok) és tikkasztó hőségben (50 fok) is kipróbálták a Mercit, meg persze ezen hőmérsékletek közti értékeknél is. 50 különböző tesztelő személy nyomhatta a gázpedált, és mindezt 15 különböző országban cselekedték meg. Nézzük a szorgos kezek milyen eredményt értek el.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotó: benzinsider.com)