Jump to content

A nap videója: Száguldó Kispolszki

2014. 09. 07. 10:00

Fanatikus brit rajongók szélvészgyors versenygépeket faragtak a 30 éves Polski Fiatokból, amik hátsó kitámasztó nélkül kétkerékre ágaskodnak. A jó öreg Polski Fiat 126P vagy közismertebb nevén Kispolszki egy vidám kisautóként él a legtöbb magyar emlékezetében, ami ugyan hangos volt és lassú, de az biztos, hogy minden extulajnak fűződik hozzá valamilyen kellemes emléke.

A szocialista ipar négykerekű remeke azóta kikopott a hazai utakról, de a típus rajongói nem hagyják, hogy feledésbe merüljenek kedvenc autóik. Ahogyan Nagy-Britanniában sem, ugyanis a Kispolszkinak ott is akad rajongótábora, például a Taz Racing nevű klub, aminek a tagjai igazi aszfaltszaggató versenygépeket építenek belőlük.

Az alábbi videón két autójuk látható, melyek közül a narancssárga példányban egy Chevy V8-as motor dolgozik a kéthengeres, 650 köbcentis pöfögő helyett, a kékben pedig a második generációs Toyota MR2 2.0 literes turbómotorja gondoskodik róla, hogy padlógázra kétkerékre álljon. Kissé furcsa látvány egy gumifüstülő Kispolszki, de mindenképpen jár neki a taps, mert első osztályú a produkció!

(Forrás: hvg.hu | Fotó: olx.hu)