Jump to content

Leaszfaltozták a Parabolica bukóterét

2014. 09. 03. 12:00

Hétvégén Olaszországba látogat a száguldó cirkusz, ahol kisebb változást iktattak be, hiszen a legendás Parabolica kanyar bukóterét leaszfaltozták. Korábban kavicságy volt ott, ami sok versenyzőnek a futam végét jelentette egy esetleges kicsúszás alkalmával. Vajon lesz-e érdemleges változás a verseny alatt?

Az Autodromo Nazionale már sok-sok éve ad otthont, többek között a Forma 1-nek. A rajongók körében nagyon közkedvelt, hiszen a Parabolica névre hallgató kanyar még a régi idők hírnöke. A versenyzők számára kész rémálom volt az a pályarész, hiszen ha a versenyautóval véletlenül kicsúszott a kavicsos bukótérre, nagy eséllyel ott is maradt és véget ért a futam.

Sok pilóta örül ennek a lépésnek, hiszen már egy ideje kérvényezték a Parabolica kanyar átalakítását. Bár a változtatást leginkább az szülte, hogy jövőre a Superbike-világbajnokság mezőnyét is fogadni akarják a pályán, és két keréken a kavicságy nem túl biztonságos.

Sok versenyző nyilatkozott már ez ügyben és legtöbbjük kifejezetten örül ennek. Akadt viszont olyan is, aki szerint továbbra is a verseny a lényeg és nem az, hogy mennyi segítséget kapnak egy-egy hibánál. Kíváncsian várjuk, hogy ezzel unalmasabb lesz-e a futam, vagy tényleg nem fogja befolyásolni.

(Forrás: autokalauz.hu és bbc.co.uk | Fotó: vezess.hu)