Jump to content

A nap videója: Rivalizál az Audi

2014. 08. 29. 16:00

Az Audi még egy videóban is szemléltette a rivalizálást a Porsche-vel. A FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által szervezett versenyeken ez a két autógyár komoly ellenfele a másiknak és a németek egy humoros megoldását választották annak, hogy a Porsche orra alá dörgöljenek.

Az Audi R18 az Audi hosszútávú autóversenyekre készített, LMP kategóriába homologizált típuscsaládja. Az alaptípus Audi R18 TDI a 2011-es szezonban jelent meg 3,7 literes V6-os turbódízel motorral. A 2012-es szezonra két új, fejlesztett modellt készítettek R18 e-tron quattro és R18 ultra néven. Az R18 e-tron quattro a Williams Hybrid lendkerekes fékenergia-visszanyerő rendszerével készült összkerékhajtású hibridváltozat, az R18 ultra pedig ennek a típusnak a dízelmotoros változata. Az R18 az első hibrid versenyautó, ami összetett győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

Nézzük is meg a videót, ahol az Audi először közutakon furikázik, majd a gyárhoz érkezve üdvözli újdonsült régi vetélytársát, féknyom-felirat segítségével.

(Forrás és Fotó: autoblog.com)