Jump to content

Ünnepel a Maybach

2021. 09. 30. 07:20

Idén ünnepli századik születésnapját a Maybach. Ennek örömére két aktuális zászlóshajójából limitált szériát hoz forgalomba, egyenként száz-száz példányban.

A Maybach Motorenbau GmbH 1921 szeptemberében mutatta be legelső sorozatgyártású automobilját, a W3-as típust a Berlini Autószalonon. Most, száz évvel később folyamatosan érkeznek az új, többé-kevésbé egyedi fejlesztésű modellek, de a cég fontosnak találta, hogy két, jelenleg is kapható típusából limitált szériát hozzon forgalomba.

A Mercedes-Maybach GLS és a Mercedes-Maybach S-osztály esetében ugyanazokat a különleges stíluselemeket alkalmazták. Mindkét modell azonos ezüst/kék kéttónusú fényezést és fehér/szürke bőrkárpitozást kap. Egyedi logó díszíti a hátsó tetőoszlopot, valamint a belső tér megvilágított paneljeit, továbbá speciális feliratozás került a speciális szürke színű, kovácsolt keréktárcsákra.

A csomagnak ezzel nincs vége: Maybach-logós járműponyva, finom bőr irattartó és egy sor további ajándéktárgy – például az itt látható töltőtoll – is kérhető, ahogy gravírozott pezsgőspoharakkal is koccinthatunk a márka századik születésnapjára.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)