Jump to content

Lexus RC F Fuji Speedway

2021. 09. 19. 18:20

Limitált példányszámú, exkluzív különkiadással folytatja pályafutását a Lexus RC F szuperkupé. A menetdinamika is javul.

Mostantól még határozottabb, még látványosabb kiállással folytatja pályafutását a Lexus RC F, a márka jelenlegi egyetlen, vérbeli sportautója. Stíluselemeiben könnyen felismerhető a Lexus RC F GT3 versenyautó hatása, és ez még inkább így van a most bevezetett Fuji Speedway modellverzió esetén.

A mindössze 50 példányban készülő széria Brembo karbon-kerámia fékeket, titán kipufogórendszert, valamint széles körben alkalmazott szénszálas kompozit karosszériaelemeket kínál. Ennek köszönhetően 3,96 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 96 km/órára (60 mérföld/óra) – az alapkivitelnek ehhez 4,2 másodpercre van szüksége. 

A különkiadáshoz látványos Electric Surge fényezést fejlesztettek ki a Lexus dizájnerei. A speciális kék árnyalatú festéket félmatt kidolgozása teszi különlegessé: ez a selyemfényű megjelenést nagyfokú kopásállósággal társítja, így akár gépi mosóba is vihető az autó.  A fényezés kék színe a beltérben is visszaköszön, az üléseket, a kormányt és a speciális hangolású, villámgyors automata váltó karját borító Alcantara kárpittól a szénszálas borítópanelekig. A képet sorszámozott plakett teszi teljessé.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)