Jump to content

Nem lesz GR Super Sport

2021. 08. 10. 14:36

Állítólag a tesztelés során bekövetkezett súlyos esemény miatt leállították a GR Super Sport hipersportautó fejlesztését. A Le Mans-i versenyautó programja zavartalanul folytatódik.

A Fuji Speedway versenypályán máig ismeretlen okból tűz ütött ki, amelyben megsemmisült a GR Super Sport szériaváltozatának egyik prototípusa, adja hírül a Racer.com weboldalt idézve az Autoblog.com.

A GR010 Hypercar utcai változata, amelynek előtanulmányát GR Super Sport néven mutatta be a Toyota jó három éve, már egészen közel járt a bemutatáshoz, így ha valóban úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a programot, annak rendkívül súlyos okai lehetnek.

A döntés szerencsére nem érinti a Toyota Le Mans-i versenyprogramját, így a 680 lóerős hibrid versenyautó (képeinken) nem végzi a kukában. Korábban úgy volt, hogy a gyártóknak adott darabszámú homologizációs példányt kötelező építeniük a versenyautókból, ám mostanra ez a kötelezettség megszűnt, így a Toyotát a versenyszabályzat nem kényszeríti – viszont ha tényleg elássák az utcai hipersportautót, nagyon csalódottak lesznek a potenciális vásárlók és a márka rajongói.

A Toyota hivatalosan még nem szólalt meg az ügyben, így a fentiek egyelőre csupán feltételezések.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)