Jump to content

Subaru Hybrid

2021. 06. 22. 11:54

A nálunk XV néven futó crossover kapta meg a Subaru legelső konnektoros hibrid hajtásláncát. 2,6 literes átlagfogyasztást ígér.

 

Egy tankolással akár 770 kilométert képes megtenni a Subaru Crosstrek Hybrid, a márka első PHEV modellje. Ebből 51 kilométert tud tisztán elektromos üzemben leküzdeni, akár 105 km/óra sebességig haladhat emissziómentesen a modell.

A kétliteres, közvetlen befecskendezéses boxermotorhoz két villanymotor társul: az egyik indítómotorként és generátorként szolgál, a másik hibrid vagy elektromos üzemben hajtja a modellt, illetve a fékenergia-visszanyerésben jut szerephez. Ez utóbbihoz új elektronikus szabályozású fékrendszert fejlesztettek, hiszen a mechanikus súrlódóféket kisebb mértékben alkalmazza a modellt.

A 2019-es hibrid modell nem csak a széria legtakarékosabb, de egyben a legerősebb verziója is, bár a hajtáslánc teljesítményéről nem közöl adatot a Subaru. A fokozatmentes váltóval felszerelt modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 2,6 liter.

Alapfelszerelés a teljesítménykifejtést szabályozó SI-DRIVE üzemmódkapcsoló, valamint az aktív nyomatékvektor-szabályozási rendszer.

A képeken látható új lagúnakék gyöngyházfényezés kizárólag a hibrid verzióhoz kapható, a kerekek 18 colosak. A kék árnyalat a fényszórók díszítésben, valamint az utastéri varrásokon és dekorpaneleken is visszatér.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)