Jump to content

Újabb limitált Porsche

2021. 05. 23. 16:57

Különleges kivitelű 911-est kínál ügyfeleinek a Porsche. Mindössze tíz darab készül belőle, de nem ez teszi megfizethetetlenné.

Az Embraer Phenom 300E a világ egyik legnépszerűbb magánrepülőgépe. A tíz utas szállítására alkalmas, egyetlen pilótával is repülhető jetet legfrissebb kiadásában 15,47 kN tolóerővel repítik hajtóművei, legnagyobb sebessége 0,8 Mach (980 km/óra), maximális hatótávolsága 3723 km. A repülőgép alapkivitele 9,45 millió dollárba, azaz 2,93 milliárd forintba kerül.

Ezzel az információval persze nem sokan tudnak mit kezdeni, azok számára viszont, akik egy ilyen repülőgép vásárlásában gondolkoznak, megfontolandó ajánlatot tett a Porsche: az Embraer tíz különleges kivitelű Phenom 300E-t hoz forgalomba, és a Porsche mindegyikhez készít egy exkluzív 911 Turbo S-t – na nem ajándékba, viszont a limitált 911-est csak azok vásárolhatják meg, akiknek a hangárában áll egy vadonatúj 300E. Finom.

A kupé és a repülőgép elsődleges összekötő jegye a kézzel kivitelezett, kéttónusú (ezüst/szürke) fényezés, amelyet krómozott és kék sávozás dob fel. Az ügyfél repülőgépének lajstromszámát feltüntetik az autó hátsó légterelőjének alsó felületén, valamint a kékre festett indítókulcson, a küszöbpaneleken pedig a No Step (rálépni tilos) felirat világít piros színben. A Sport Chrono csomaghoz tartozó, központi stopperóra számlapjára műhorizontot festettek.

A keréktárcsák ezüst kivitelűek, kék peremmel. Az oldalsó légbeömlők és ablakkeretek krómozottak. A külső tükrök talajmegvilágító funkciója az együttműködéshez tervezett, speciális logót vetíti az aszfaltra. Ugyanez a logó a B oszlopon, a fejtámlákon és az autó egyéb pontjain is megjelenik.

Az egyedi színvilágú (fekete/púder) bőrüléseket és kormánykereket kék betétek részletek díszítik. A panelek fényezett karbon kompozitból készültek, ahogy az első ülések váza is. A tetőkárpit púderszínű Alcantara, az ülések előrehajtására szolgáló bőrfül piros.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)