Jump to content

SEAT Ateca

2021. 04. 17. 13:06

Új dizájn irányzat, online szolgáltatások és terepjárós kivitel indítja az új modellévet a SEAT közepes szabadidőjárművénél.

A 2016 óta piacon lévő SEAT Ateca visszafogott, de széles körű módosításokkal folytatja pályafutását. A Csehországban gyártott Ateca 18 mm-rel hosszabb lett (4381 mm), ám ezt csak az átrajzolt első és hátsó lökhárítónak köszönheti. Egyéb paraméterei (1841 és 1615 mm) nem változtak. Új a hűtőmaszk és a LED-es fényszóró is. Hátul akár futófényes is lehet a LED-es irányjelző, az Ateca felirat pedig kézírást imitál.

A normál és sportos kivitelek mellett újdonság az Xperience felszereltségi szint, amely az eddigi Xcellence kivitelt váltja a paletta csúcsán. Fekete lökhárítók, alumínium fenékvédelem, fényezett kerékívtoldatok és markáns oldalfal-borítás jellemzi az offroad hangulatú kivitelt.

Az utastérben a módosított multimédiás egység, az áthelyezett 8,25 vagy 9,2 colos érintőképernyő és a 10,5 colos digitális műszeregység hoz újdonságot. Megújult a kormánykerék és az ajtópanelek is, mostantól öltések díszítik utóbbiakat. Az említett kapcsolódási funkciók új hangvezérlést, okostelefon-integrációt, összesen 4 okostelefon-töltőaljzatot és beépített eSIM-kártyát jelentenek. A funkciók elérhetősége folyamatosan bővül a jövőben.

A hajtáslánc-kínálat megújult, benzinmotorból ötféle van (110-190 LE), dízelből kiesett az eddigi 1,6-os, a 2,0 literes ugyanakkor két teljesítményszinten (150 és 190 LE) maradt.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)