Jump to content

Nem mindennapi sofőr

2021. 04. 12. 08:11

Meglepően hosszan tudott ön és közveszélyes járművel közlekedni ez az autós. Miután lekapcsolták, trélerre került a balesetben megsérült jármű.

Látni és látszani – így szól a magyar rendőrség minden évben meghirdetett akciója, amelyben a közlekedésben résztvevők figyelmét igyekeznek felhívni erre a két alapvető szabályra. Bármelyik hiányában jelentősen nő baleset kockázata.

A montanai autópálya rendőrség (USA) által megosztott történetben a főhős számolt a növekvő kockázattal, csak épp nem minden veszélyforrás ellen. Amikor ugyanis megállították, kiderült, hogy védőszemüveget viselt, nehogy az üvegszilánkok a szemébe kerüljenek. Dicséretes. Egy munkavédelmi oktatáson biztos sikere lenne! Csakhogy ő autót vezetett.

Történt ugyanis, hogy az általa vezetett Subaru Outback szélvédője pókhálósra volt törve és egy apró nyíláson át kukucskálva vezetett a sofőr. Mi baj lehet, hiszen csak a szomszéd utcába, épp a karosszériáshoz hajtott?! Sajnos nem. A rendőröknek a járművezető elárulta, hogy már több államon keresztül vezetett mielőtt ők megállították.

 

A korábban balesetben megsérült Subarun egyébként nemcsak szélvédő, de az első lökhárító, a bal első sárvédő, a vezető oldali ajtó is megsérült. Utóbbinál egy nejlon fólia pótolta az ablakot, biztosítva a tuti kilátást. Ráadásként hiányzott a bal első fényszóró is, amelyre –hibátlan állapotban – az álmoskönyvek szerint szükség lehet éjszakai vezetésnél.

Nem derül ki a rendőrség posztjából, hogy mekkora bírságot kapott, ha kapott a felelőtlen sofőr, de a járművet trélerrel szállították el az I90-es útról.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)