Jump to content

Subaru Outback Wilderness

2021. 04. 01. 05:40

240 milliméteres szabad hasmagassággal, módosított futóművel és egyedi stílusjegyekkel lép színre az Outback Wilderness, a Subaru terepkombijának még robusztusabb kiadása.

Épp csak bemutatkozott a vadonatúj Subaru Outback, és máris itt a következő szenzáció: az Outback Wilderness, ami az eleve javított terepalkalmasságú kombit még közelebb viszi a valódi terepjárókhoz.

A szabad hasmagasságot bő kettő centivel megemelték: az Outback Wilderness 241 milliméterre emelt fenéklemeze révén csak nevet a kátyúkon, buckákon, padkákon és fekvőrendőrökön. A futóművet úgy hangolták, hogy a közúti alkalmasság megőrzése mellett jobban teljesítsen terepen – persze göröngyös földutakról beszélünk, nem sziklákról és mély sárról. A rugóutak hosszabbak lettek, a terepszögek javultak, ráadásul a hajtáslánc végáttételezését is módosították, így az autó akár 40 százalékos emelkedésű, laza felületű talajon képes felkapaszkodni. Újraprogramozták az X-Mode terepüzemmódjait, így sárban, hóban még ügyesebben jut előre az autó.

Az egyedi, matt fekete 17 colos keréktárcsákra Yokohama Geolandar terepabroncsokat húztak, a gumik fehér felirata nosztalgikus érzést kelt. A csomagtartó padlója alatt teljes méretű pótkereket találunk – ez kötelező egy olyan autónál, amellyel gyakran térünk le az aszfaltról. Ha tényleg erre készülünk, tartozékként alumínium vagy acél védőlemezeket is vásárolhatunk a motor, a sebességváltó, az üzemanyagtartály és a hátsó differenciálmű alá.

Újak a lökhárítók (részben ennek is köszönhetők a megnövelt terepszögek), harciasabb a hűtőmaszk, minden ellen is védenek a kerékívburkolatok – az autó szélessége 4 centiméterrel nőtt. A tetőcsomagtartó különösen robusztus, álló helyzetben 310 kilóval terhelhető, így ideális alap tetősátor felszerelésére. Szintén egyedi a gejzírkék fényezés.

Az utastérben hímzett fejtámlákat, víztaszító kárpitozást, kevesebb krómot és több sötétszürke fémet találunk. Az utastér és a csomagtér padlója, valamint a hátsó üléstámlák hátoldala vízálló borítást kapott. A beltér számos pontján ugyanazzal a sárgaréz tónussal találkozhatunk, ami az egyedi típuslogót, valamint a lökhárítókon kialakított vontatási pontokat is díszíti.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)