Jump to content

Összevon a Fiat

2020. 05. 26. 14:07

A vadonatúj, elektromos Fiat 500 alapjaira húzza fel a jelenlegi 500X és 500L modellek közös utódját a Fiat, írja a brit Auto Express.

Bemutatásakor rendkívül népszerű volt, mostanra viszont alaposan visszaestek a Fiat 500L európai eladásai. Nem úgy a Fiat 500X-é, amely töretlenül jól fogy. Mivel mindkét modell megérett a generációváltásra, az egyterűnek viszont nincs nagy jövője, várhatóan közös modellben vonja össze a két típus erényeit (a crossover megjelenését és a buszlimuzin praktikumát) a Fiat – ötletes módon Fiat 500XL néven.

A hírt a cég legfelső vezetésétől származó értesülések alapján közölte az Auto Express. „Úgy gondoljuk, az X-ből és az L-ből lehetne egy közös modellt fejleszteni. Ám itt nem a közeljövőről beszélünk; idén egészen biztos, hogy nem jelenik meg az újdonság.” – mondta Olivier François, a cégcsoport vezérigazgatója.

Az 500XL az új generációs Fiat 500 elektromos architektúrájára fog épülni. Ahogy Olivier François elmondta, a magas karosszéria, az emelt futómű eleve ideális környezetet teremt az elektromos hajtáslánc (főleg az akkumulátorok) beépítéséhez. A várakozások szerint az 500XL hosszabb is lehet, mint a mostani 500X, így nagyobb kapacitású akkucsomag férhet el alatta.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)