Jump to content

Hiba van a Golf-al

2020. 05. 17. 17:06

Szoftverprobléma miatt szünetelteti a nyolcadik generációs Golf átadásait a Volkswagen. Hamarosan visszahívási programot is indíthatnak.

Azonnal hatállyal felfüggesztette a Golf VIII kiszállításokat a Volkswagen, írja a német Automobilwoche. Az autós szaklap úgy tudja, szoftverproblémák miatt nem működik az autók elektronikus vészhelyzeti segélykérő funkciója, az eCall.

A Der Spiegel újságtól származó értesülést azóta a Volkswagen is megerősítette. Az online kapcsolódási egység vezérlő modulja megbízhatatlanul továbbította az adatokat, és mivel az EU-ban mostantól alapkövetelmény a vészhívó funkció, az autó ilyen formában tulajdonképpen nem forgalmazható.

A jelentős szerint a gyártó egy belső minőségellenőrzési folyamat során azonosította a problémát. Elképzelhető, hogy a már átadott járműveket – vagy azok egy részét – vissza kell hívniuk javításra. Állítólag legalább 30 ezer autót érint a malőr.

A szoftver javításával várhatóan június derekára készül el a Volkswagen; ez elvileg azt jelenti, hogy addig egyetlen Golfot sem szállítanak ki a vevőknek. A gyártás ugyanakkor nem szünetel: az elkészült autókat félreteszik, és amint rendelkezésre áll a szoftverfrissítés, azt alkalmazzák és már mehet is az ügyfélhez a kocsi.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)