Jump to content

Morgan Plus 4 különkiadás

2020. 01. 18. 17:22

Hetvenedik születésnapjára különleges kiadást kap Morgan Plus 4. Habár a gyárból még egyetlen jubileumi autó sem gördült ki, a limitált kiadású példányok egytől egyig elkeltek.

Nem sokkal a második világháború befejezése után döntöttek úgy a Morgannél, hogy lecserélik a márka első négykerekű autóját, a 4/4-et, és elkezdik a Plus 4 gyártását. Az autót kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a mai napig készítik Malvern városában, az Egyesült Királyságban.

Éppen hetven éve, 1950-ben született meg az első Plus 4, így a Morgan a hetvenedik évfordulót megünnepelve előrukkolt egy limitált kiadással. Stílusosabban nem is ünnepelhettek volna, ugyanis aranyba és platinába csomagolták a legendás modellt. Habár az új autóknál éppen a közelmúltban váltott alumínium platformra a cég, az ünnepi járgányoknál visszatértek az acélhoz.

Az utastér is díszbe öltözött, többek között hímzett bőr fejtámlák, az ehhez az autóhoz készített sötétszürke kárpitozás és az egyedi kormánykerék is mutatja, hogy ez a Morgan más, mint a többi. A gépház alatt egy újrahangolt motor duruzsol, mely a hozzá kapcsolt sportkipufogóval együtt 182 lóerős teljesítményre képes. A klasszikus kinézetű roadster a 100 km/órás tempót hét másodperc alatt éri el.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)