Jump to content

Elkelt a Supra

2019. 11. 06. 15:26

A sokak által várva várt Supra első példánya elképesztően magas összeg ellenében talált gazdára.

Az arizonai Scottsdale-ben megrendezett Barrett-Jackson jótékonysági árverésen nem kevesebb, mint 1,1 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 310 millió forintos áron vásárolták meg az új Ford Mustang Shelby GT500 első példányát. Hatalmas összeg ez egy Mustangért, még akkor is, ha egy Shelbyről van szó, azonban az aukción volt egy még ennél is jelentősen drágábban elárverezett sportkocsi.

Konkrétan a múlt héten leleplezett új generációs Toyota Supráról, és annak is az első sorozatgyártású példányáról van szó, melyért nem kevesebb mint 2,1 millió dollárt, vagyis megközelítőleg 590 millió forintot fizettek ki. Az 1-es sorozatszámú új Supra matt szürke színben pompázik, vörös visszapillantó tükörházakkal, illetve matt fekete felnikkel van felvértezve.

Az új Toyota Supra meghajtásáról egy 3 literes turbómotor gondoskodik, mely elsősorban 340 lóerős teljesítményéről, illetve 500 Nm-es nyomatékáról ismerszik meg. Mindez ahhoz elegendő, hogy a nyolcfokozatú automataváltós újdonság 4,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet.

 

 

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)