Jump to content

Szokatlan infó a traffipaxokról

2019. 10. 30. 06:16

Valóban ez derült ki a hazai autópályák sebességmérőiről. Ettől még jól teszik az autósok, ha továbbra is megtisztelik ezeket a pontokat a sebességhatárok betartásával, csak olyan magyaros így ez az egész.

Az tűnt fel még az ősszel, hogy az egyik ilyen traffipax-doboz körül mindenütt szépen lenyírta a sövényt az útkezelő, csak pont a kamera lencséje előtt nem, vagy két méter hosszban. Sajnos fotót már nem tudok mutatni erről a mókás helyzetről, időközben ott is lenyesték a tamariskát, viszont nagyon is sokat tudok arról mondani, hogy miért nem tűnt fel a rendőrségnek, hogy a traffipaxuk nem nagyon tud mérni a dzsungeltől. Azért, mert ezek a traffipaxok már eleve nem is működnek.

A vezess.hu ezt a kérdést tette fel a Rendőrség sajtóügyeletének:

Kedves Sajtós Kollégák – kérdésünk, hogy a VÉDA-korszak előtti fix sebességmérők, az autópályákon lévő, elfordítható szekrényekben lévő berendezések üzemelnek-e még! Ezzel kapcsolatban arról is kérünk szépen információt, hogy ha ezek még működnek, milyen eredményességgel használja őket a Rendőrség: napi/heti hány gyorshajtást rögzítenek, szoktak-e még bírságokat kiszabni ezen kamerák mérései alapján!

És ezt a választ kaptam, január 18-án:

Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében említett készülékek jelenleg nem üzemelnek.

Jó, hát hozzá vagyunk szokva manapság az ilyesfajta lakonikus és mindig szigorúan ügyintézői név nélkül érkező válaszokhoz, de azért csak kíváncsi lettem volna, miért nem üzemelnek, mióta nem üzemelnek, fognak-e még üzemelni, meg hogy ha nem üzemelnek, akkor mennyire helyénvaló kint hagyni előttük az előjelző táblákat. Küldtem hát azonnal egy újabb kis kérdéscsomagot:

Köszönöm a választ, ez esetben viszont volna még kérdésem:

– tervezik-e, hogy újra üzembe helyezik ezeket vagy lecserélik a készülékeket?
– nem tartják-e aggályosnak, hogy a nem működő sebességmérők kresz-táblás megjelölésével tulajdonképpen megtévesztik a közlekedőket, hamis forgalmi jelzőtáblákat tartanak kint az utakon?

És ma kaptam is új választ, amelyen hét napon át, január 25-ig dolgozott az ORFK sajtóirodája:

“Korábban adott válaszunkon túl további tájékoztatást a témában nem adunk.”

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)