Jump to content

Egyre jobban szeretik a Peugeot-t a tenegrentúlon

2019. 04. 28. 13:05

30 év kihagyás után tér vissza a Peugeot az amerikai piacra, központjuk Atlantában lesz és ennek alkalmából egy helyi autós rendezvényre is kilátogattak az 508 GT-vel.

Korábban már pletykáltak róla, hogy pár éven belül a Peugeot visszatér Amerikába. Utoljára 1991-ben vásárolhattak Peugeot modell az amerikai vásárlók, akiknak legtöbbje az 504-es és 405-ös típusokat már ismerheti, valamint kisebb autókat is a franciáktól. A három évtizedes kihagyás után bizony meglepődtek. Annak idején a 405-öst azzal a felütéssel reklámozták, hogy a legjobb autó érkezett meg hozzájuk, hiszen ekkoriban nyerte el a típus Az Év Autója díjat.

A Citroen, Opel és Peugeot márkákat összefogó PSA csoport a Georgia államban lévő Atlantában létesíti majd központját, így cseppet sem meglepő, hogy először egy atlantai Caffeine & Octane rendezvényen bukkant fel a nagy visszatérő. Az autóbolondok által sűrűn látogatott esemény ideális hely, hiszen itt tényleg értő és érdeklődő közönség fogadta az 508-ast. A Jalopnik cikke szerint szinte úgy néz ki, mintha a Mustang négyajtós változata lenne.

Kiemelték továbbá, hogy a belső nagyon modern és igazán remek az anyaghasználat, ami nem meglepő, hiszen európai teszteken is remekül szerepel az 508-as. Az Instagramon is többen megosztották az újdonságot. A kiállított autó persze a ma kapható csúcsváltozat volt, az 508 GT, melynek 1,6 literes motorjából 225 lóerőt hoztak ki. A piaci sajátosságokat figyelembe véve ez az a modell, mely Amerikában is hódíthat magának vevőket.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)