Jump to content

Vestából sport

2018. 08. 15. 10:33

A közelmúltban a WTCC-t is megjárt Vestából végre megérkezik a sokak által várva várt utcai sportváltozat, amit a nagyközönség először augusztus végén tekinthet meg élőben.

 

A hazai Lada-kereskedésekben jelenleg legolcsóbban 2,99 millió forintért kaphatunk Vestát, melynek fullextrás kivitele 4,75 millió forintos áron kelleti magát. Ezek közös vonása az 1,6 literes szívó benzinmotor, ami manuális vagy automataváltón keresztül juttatja el 105 lóerős teljesítményét az első kerekekre.

A dinamikus haladáshoz ez nem igazán elegendő, de nyugalom: küszöbön a Vesta Sport piaci debütálása. Emlékezetes, hogy a Vesta sportváltozatát egy koncepcióautó formájában már 2016-ban megmutatta a Lada, a sorozatgyártás beindítására azonban mind a mai napig nem került sor. 

Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a Vesta Sport véglegesnek tekinthető változatát hamarosan végre leleplezi a gyártó, erre az augusztus 29-én kezdődő Moszkvai Autókiállításon kerül majd sor.

A mellékelt fotókon már a végleges design látható, vagyis egy olyan Vesta, mely az alapmodellénél jobban kiszélesített sárvédőket, fekete külső visszapillantótükör házakat, légbeömlőt és diffúzort mintázó elemeket, visszafogott hátsó spoilert és dupla kipufogóvéget vonultat fel. 

Az alapáron 17 colos kerekeken gördülő 1,2 tonnás autóhoz felár ellenében 18 colos kerekek is rendelhetők lesznek, még pedig 205 milliméter széles Continental SportContact 5 gumikkal. Váltóból egyetlen ötfokozatú kézi kivitel érhető majd el.

(Forrás: hvg.hu / fotó: AvtoVAZ)