Jump to content

Limitált Spiaggina

2018. 07. 08. 18:28

Az előírások értelmében meghagyták a vágószerkezetet és annak elektromos meghajtómotorját.

Ütközésig kinyitották a retro-csapot a Fiatnál: az 500-as új különkiadása, a Spiaggina a régmúltból kölcsönözte teljes jelmeztárát, a logóktól a fehér övvonalon át a kéttónusú belső térig. Még az is a múltat idézi, hogy kizárólag vászontetős kivitelben kapható, míg a palettán megjelent egy exkluzív árnyalat: a Volare-kék. Persze a nagy érintőképernyős multimédia rendszer megmaradt, és a 16 colos kerekek sem korhűek, de nem kell mindenhez ragaszkodni.

Ezt mindenki másnál jobban tudja Lapo Elkann, a Garage Italia első számú embere, aki ki nem hagyta volna az esélyt, hogy újabb őrült verziót építsen az 500-asból.

A ’Spiaggina by Garage Italia’ voltaképpen közelebb áll az eredetihez, mint a gyári verzió, hiszen a Spiaggina ajtók nélkül, króm kapaszkodókban bővelkedve hajazott a luxusjachtokra, és hódította meg mindössze 22 szerény lóerővel a kor elitjét. Az új extrém modell hátsó üléseinek helyére strandcikk-tároló alkalmatosságot szerkesztettek, beépített zuhannyal. A szélvédő alacsonyabb, a padlót parafa borítja, a két megmaradt ülést pedig egyetlen széles üléspad váltotta ki.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)