Jump to content

Az A-osztály lett az új „magyar” Mercedes – elindult a hazai gyártása

2018. 05. 26. 17:11

A Kecskeméti Mercedes-Benz gyár még 2012-ben kezdte meg a termelést a B-osztállyal, majd 2013-ban csatlakozott a CLA, 2015-ben pedig a CLA Shooting Brake. Most újabb mérföldkövet ünnepelhetünk a hazai üzemmel kapcsolatba, ugyanis nemrég legördült az első vadonatúj A-osztály is a gyártósorról, ezzel beindítva a szupermodern kompakt termelését.

Míg a kétféle CLA kizárólag nálunk készül az egész világ számára, addig az A-osztályt már néhány hete elkezdték gyártani a németországi Rastattban, és hamarosan Finnországban, Uusikaupunkiban is nekilátnak az újdonság előállításához. Kecskeméten egyébként a B-osztályt váltja le az új A-osztály, de az egyterű kedvelőinek sem kell aggódniuk, hiszen a csillagosok a családi modellből is készülnek utóddal.

A kecskeméti gyártás megkezdésének alkalmából a Rastattban dolgozó kollégák egy különleges, háromdimenziós nyomtatással készült kormánykerekeket készítettek a magyarok számára, amiben egy képernyő is helyet kapott egy kedves üzenettel. Az egyedi ajándék azonban nem marad örökre Kecskeméten, ugyanis most a magyarokon lesz sor, hogy a kis megjelenítőre feltöltsenek néhány sort, amit a finnországi gyártósor dolgozóinak szánnak – és aztán így vándorol majd tovább üzemről üzemre a kormánykerék.

A Mercedes-Benz egyébként egy nagy beruházással készítette fel a hazai gyárat az új generációs kompakt modelljeinek gyártására, és ennek köszönhetően készült el egy 99 ezer négyzetméteres karosszériaműhely, ami természetesen a legmodernebb eszközökkel van felszerelve. Tavaly egyébként több mint 190 ezer autó készült el a magyar gyárban, és nagyjából 4000 fő számára biztosít munkalehetőséget az üzem – és ez a szám a jövőben biztosan nőni fog. A következő modellek, amelyek Kecskeméten készülhetnek majd az A-osztály normál, nem hosszított négyajtós verziója, és a vadonatúj, eddig nem létező GLB crossover lehet majd.

(Forrás: autopult.hu)