Jump to content

Egyedi ajándékkal készült a MINI a királyi esküvőre

2018. 05. 11. 21:52

Jövőhét szombaton az egész világ tekintete Angliára szegeződik majd, hiszen május 19-én Harry herceg és Meghan Markle egybekelnek majd. Ezt az alkalmat a MINI sem hagyhatta figyelmen kívül, és az angolok egy különleges modellel készültek a nagy napra, amit aztán később elárvereznek, és a befolyt összeget a hercegi pár által választott, HIV-fertőzött gyermekeket támogató CHIVA alapítványnak adományozzák.

„Ikonikus, lassan hat évtizednyi sikertörténetre visszatekintő brit márkaként külön büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen exkluzív ajándékkal emlékezhetünk meg a közelgő hercegi esküvőről. A különleges alkalomra a MINI formatervezői egy különleges autót alkottak: a tetőre rajzolt komplex minta egyediségét háromdimenziós nyomtatással készített utastéri- és karosszéria-kiegészítők fokozzák, miközben az összetéveszthetetlen MINI-egyéniségről speciális hímzésminták is gondoskodnak” – mondta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője.

A különleges modellnek Crystal White karosszéria-fényezést választottak a készítők, amelyet a jellegzetes megjelenés érdekében ezüstösen csillogó kék csíkok egészítenek ki, a karosszérián körbefutó fekete sáv pedig kéken ragyogó matt ezüst árnyalatot visel. A hűtőrács hatszögletű kerete, az első-hátsó fényszórók karimája és az ajtónyitó kilincsek is kékesfekete lakkal bevont krómozást kaptak. Az összetéveszthetetlen egyediségről a frissített MINI brit zászló motívumait idéző hátsó lámpatestei és a sötétkék matt metálra fényezett könnyűfém keréktárcsák gondoskodnak.

Az ünnepélyes négykerekű karosszériájának leglátványosabb eleme minden kétséget kizáróan a tető, amelynek fényezéséhez számtalan árnyalatot használtak fel a készítők. A rendkívül komplex mintát aprólékosan, mindvégig kézzel, több rétegben vitték fel az elemre, amely Nagy-Britannia zászlajának és az Egyesült Államok nemzeti lobogójának összeolvadásával Harry herceg és Meghan Markle egybekelését szimbolizálja. Az első kerékjárati ívek fölé tervezett oldalsó irányjelző-paneleket háromdimenziós nyomtatással hozták létre, benne az M és a H monogrammal, egy szívmotívummal és két gyűrű jelképével. Az egyedi MINI az ajtók kinyitásakor exkluzív, „Just Married” („Friss házasok”) feliratot vetít ki a földre.

A különleges modell utasterébe Satellite Grey színű bőrkárpitozást választottak a tervezők, amely ideális kontrasztot alkot a MINI egyedi utastéri kiegészítőivel. A karosszéria krómozott elemeinek kékesfekete lakkbevonata az ajtók mögött is megjelenik. A jobb első ülés előtti műszerfal-betét nagyméretű felületét a menyasszony és a vőlegény keresztneve, a május 19-i dátum és egy jókívánság díszíti, a kézzel rajzolt tetőminta motívumai pedig az ajtók belső elemein, az üléseken és a fejtámlákon is visszaköszönnek. Utóbbi párosába Nagy-Britannia zászlajának és az Egyesült Államok nemzeti lobogójának absztrakt vonásait varrták bele a készítők, külön-külön a két oldalon.

(Forrás: autopult.hu)