Jump to content

Retró elemekkel frissül a bivalyerős Dodge Challenger Hellcat

2018. 05. 05. 21:08

Dodge Challenger Hellcat egyike azon amerikai négykerekűeknek, amelyek nagy sajnálatunkra nem elérhetőek hazánkban. A 717 lóerős izomautó immár lassan négy éve van a piacon, de a nagy érdeklődésre tekintettel egyáltalán nem csoda, hogy a gyáriak továbbra is a kínálatban tartják, sőt mi több, nyáron frissülni is fog az autó, méghozzá néhány igazán retró elemmel – a Dodge pedig már két ízelítőt is megosztott velünk.

A Challenger ugyan eddig is legendás elődjeinek jellegzetes vonásait viselte magán, ám a Hellcat most még több elemmel kíván majd visszautalni a felmenőkre. Ezek közül a leglátványosabb mindenképpen a két, orrlyukszerű légbeömlő lesz a motorháztetőn, melyek már az ízelítőkön is jól látszanak, és valóban képesek adni némi pluszt az amúgy is látványos megjelenéshez. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy más változás lesz-e az autón, de nem kizárt, hogy más pontokon is hozzányúlnak majd az autóhoz a mérnökök.

A 717 lóerőt és 881 Nm-es csúcsnyomatékot biztosító 6,2 literes V8-as valószínűleg érintetlen marad, noha a limitált szériás, 840 lovas Demon iránt mutatott érdeklődés hatására nem kizárt, hogy kicsit még csavarnak rajta a gyáriak – hiszen a Demonból a hatalmas kereslet ellenére sem készítenek többet az amerikaiak. A frissített Hellcat még a nyáron bemutatkozik, így nem kell már túl sokat várnunk, hogy minden kiderüljön az autóról.

(Forrás: autopult.hu)