Jump to content

Itt a MINI elektromos veteránja

2018. 03. 31. 21:25

Az angolok tulajdonképpen szinte semmit nem árultak el a négykerekűről, de valójában erre nem is volt szükség, hiszen a jól ismert modell villanyos hajtáslánccal való felvértezésének sokkal inkább szimbolikus jelentősége van. A klasszikus Mini hálózatról tölthető változata a világ közkedvelt kisautójának legendás megjelenését és a jövő közlekedésének hajtáslánc-technológiáját egyesíti.

Az egyedülálló típussal a MINI egyértelmű állást foglal az innovatív, zéró emissziójú járműtechnológia térnyerésére irányuló nemzetközi törekvés mellett, miközben hamisítatlan stílusjegyekkel jelzi, hogy a brit prémiumgyártó által fémjelzett egyedi megoldások a jövőben is a márka meghatározó szimbólumai maradnak.

A különleges kiadás műszaki alapját egyébként a klasszikus Mini Cooper egyik utolsó, gondosan megőrzött példánya adta. A vörös karosszéria-fényezést fehér tető és karakteres motorháztető-csíkok egészítik ki, az eredeti emblémák és keréksapkák helyére pedig a már említett MINI Electric logók kerültek. A klasszikus Mini elektromos változata nem csupán megjelenésében, de menettulajdonságait tekintve is hű maradt a márkához, hiszen a villanymotor azonnali teljesítmény-leadása új dimenzióba emeli a legendás kisautóra oly jellemző, gokartos vezetési élményt, amely világszerte osztatlan népszerűséget szerzett a brit gyártó eredeti modelljének.

(Forrás: autopult.hu)