Jump to content

10 autóvásárlási szempont

2018. 03. 02. 11:29

Nemrég arról kérdezték az autóvásárlókat, melyik számukra a legfontosabb szempont az autóvásárlásnál. Érdekes eredmény született.

A lakásvásárlás mellett az autóvásárlás az, ami egy igen komoly kiadást jelent a családi kassza számára. Éppen ezért a vásárlás előtti mérlegelés és gondolkodás is jóval hosszabb időt vesz igénybe az átlagosnál. Ez persze egyáltalán nem baj, hiszen ahhoz, hogy ne érje csalódást az embert, rengeteg szempontot kell figyelembe venni: megbízhatóság, biztonság, elférjen benne a család, vagy épp legyen erős motorja, legyen olcsó a javíttatás, esetleg minden eleme prémium minőségű legyen és tele legyen extrákkal.

Éppen ezért az autóvásárlásnál mindenki a saját preferenciái szerint rangsorolja a szempontokat, ám attól függetlenül, hogy prémium vagy épp egy családi autóról beszélünk, vannak közös pontok a szempontlistán. Éppen ezért a Statista nemrég elkészítette a Global Consumer Survey 2018 nevű kutatását, amelyben arra voltak kíváncsiak, melyek a legfontosabb (és legkevésbé fontos) szempontok az autóvásárlásnál.

A szakemberek 2017 novembere és 2018 januárja között mintegy 2027, 18 és 64 év közötti amerikai állampolgárt kérdeztek meg az autóvásárlási szokásaikról – pontosabban arról, hogy milyen szempontokat tartanak a legfontosabbnak a kiválasztásnál. Az eredmény szerint a kétharmada mondta azt, hogy a biztonság az elsődleges szempont, míg az üzemanyag-hatékonyság alig lemaradva (64 százalék) végzett a második, a magas minőség pedig a harmadik helyen (56 százalék). Érdekesség, hogy az alacsony ár mint szempont csupán a vásárlók 44 százalékának volt fontos, míg a személyes kedvenc mint szempont a legutolsó helyet szerezte meg a felmérésben.

(Forrás: hvg.hu)