Jump to content

Nissan Hytch

2018. 02. 03. 19:05

A Nissan megunta, hogy szépen kérje az embereket: ugyan kapaszkodjanak már össze munkába járáskor. Mostantól fizetnek azoknak, akik hajlandóak telekocsizni.

Nyugodt lelkiismeretük mellett az autósok pénztárcájára is apellál a Nissan és partnere, a Hytch, amikor arra kérik őket, töltsék meg a személyautókat utassal, amikor reggel munkába indulnak. Nem büntetést helyeznek kilátásba, épp ellenkezőleg: pénzzel jutalmazzák azokat, akik megosztják autójukat barátaikkal, szomszédaikkal.

A kánaán sajnos nem mifelénk nyílt meg, hanem az Egyesült Államokban, ott is Tennessee államban: itt indította útjára kísérleti programját a két cég. A pontos részletekről a regisztrációra szolgáló okostelefonos alkalmazásból tájékozódhatnak az érintett autósok, közöltek viszont egy olyan érdekes statisztikát is, ami pénzjutalom nélkül is telekocsizásra buzdítana minden értelmes embert: ha az autósok csupán 6 százaléka beadná a derekát, az olyan hatással volna a Nashville környéki utakra, mintha egy extra sávot csapnának hozzá az autópályához.

(Forrás: vezess.hu)