Jump to content

Nem kap utódot a Honda S2000

2018. 01. 30. 15:06

Korábban számos jelentés és információ utalt arra, hogy az NSX kistestvérének formájában utódot kap a Honda S2000. Ám most hivatalos forrásból kaphattunk megerősítést arról, hogy a projekt jóval a megvalósulás előtt lezárult: nem kap utódot a mókás kis roadster.

Az új Honda S2000 halott – ezt Hayato Mori, az autómárka egyik terméktervezési menedzsere erősítette meg. Az előzetes felmérések szerint a potenciális érdeklődés nem volt akkora, hogy megérje kifejleszteni a típust. Mori szerint ezért a crossoverek népszerűsége okolható, ugyanis sokkal inkább megéri inkább azok fejlesztésébe tolni a pénzt. A roadsterek valamivel feljebb húzzák ugyanis a márka nimbuszát, de fejlesztésük magas szinten költséges, miközben közel sem lehet olyan sokat értékesíteni belőlük.

Az S2000 utódlásának híre 2017 októberében látszott a legbiztosabbnak, amikor maga Takahiro Hachigo, a Honda vezetője nyilatkozta, hogy lehetséges az új roadster érkezés, ha nem is a közeljövőben. Most viszont nagyon is úgy néz ki, hogy lemondtak a szellős sportmodellről, ami végülis abból a szempontból érthető, hogy az NSX képében van zászlóshajója a gyártónak – még ha az sokak számára elérhetetlen távolságban is van.

(Forrás: autopult.hu)