Jump to content

Máris limitált szériát kapott a Ford GT – itt a ’67 Heritage Edition

2017. 08. 17. 09:54

A Ford GT legújabb generációja nemrég vált elérhetővé a vásárlók számára, de máris megérkezett az első limitált kiadás. A különböző speciális változatok nem szokatlanok az ilyen négykerekűek esetén, így várható volt, hogy hamarosan a Ford is előrukkol majd valamivel – noha egyébként is csupán 1000 példány készül majd el a GT-ből. Az első különleges kiadás pedig rögtön az egyik legendás előd előtt tiszteleg, amit a neve is elárul – íme, a ’67 Heritage Edition.

A GT már önmagában is igencsak látványos, az 1967-es Le Mans győztes GT40 matricázását felelevenítő különkiadás pedig még egy lapáttal rátesz erre. Az élénk vörös fényezés, a fehér versenycsíkok és az egyes rajtszám kifejezetten jól mutat az autón, és akkor a 20 colos keréktárcsákról, a szintén vörös féknyergekről és a karbon elemekről még nem is beszéltünk.

Az utastérben szintén visszatér a vörös szín: a fekete bőrborítást piros kontrasztvarrással látták el a gyáriak, és belül is több helyen találkozhatunk karbon borításokkal, de az ülés váza is ebből készült. A biztonsági öv szintén vörösben pompázik, és természetesen a különleges kiadásról árulkodó plakett sem maradhatott el, ami a gyűjtők számára talán többet ér, mint maga a megjelenés.

A középen elhelyezett, feltöltött EcoBoost erőforráshoz természetesen nem nyúltak hozzá. Az egység 656 lóerős csúcsteljesítményt biztosít, amihez 750 Nm nyomaték társul. Utóbbi 5900-as fordulaton érkezik meg, de 675 Nm már 3500-tól elérhető. A menetteljesítményekkel így nincs gond – ezen a téren is méltó a 1967-es őshöz az új GT.

Arról nem esett szó, hogy az 1000 elkészülő példányból hány lesz majd ’67 Heritage Edition, de biztosak vagyunk benne, hogy csak néhány darabról lesz szó, így az amúgy is borsos árcédulát még tovább növeli majd az egyedi csomag. Évente egyébként mindössze 250 példány készül el, így lesz olyan, aki csak 4 év múlva juthat majd hozzá az autójához.

(Forrás: autopult.hu)