Jump to content

Elkészült a 300 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

2017. 07. 21. 11:04

Mercedes-Benz G-osztály a folyamatos frissítések ellenére már nem egy mai modell, hiszen a csillagosok égisze alatt 1979-ben kezdték el gyártani a Magna Steyr Grazban található üzemében. Ez azonban úgy tűnik nem hátrány, sőt: 2012 óta minden évben egyre többet adnak el az autóból, és ennek köszönhetően 38 év után elérte a 300 ezres darabszámot, amit természetesen méltó módon ünnepeltek meg a németek.

A 300 ezredik G-osztály egy 500-as jelzésű változat, amely látványos kék színben gurult le a szalagról, az utastérben pedig mindent fekete bőr borít, melyet fehér kontrasztvarrások díszítenek. Ez az autó egyébként nem csak azért különleges, mert a 300 ezredik, hanem mert különleges konfigurációját részben a rajongók állították össze, és szavazták meg a modell hivatalos közösségi oldalán. Rendeltetéséhez méltón az off-road csomagot is megkapta az autó, amihez 16 colos, fekete keréktárcsákon feszülő terepgumik és robosztus tetőcsomagtartó is tartozik.

Ahogyan már említettük, az előző évben ismét rekordot döntöttek a G-osztály eladásai, ugyanis közel 20 ezer példány kelt el a modellből, de 2012 óta minden évben sikerült csúcsot döntenie. Nehéz lenne megmondani, hogy miért pont most kezdtek el szárnyalni az eladások, de az egyik ok akár az is lehet, hogy már évek óta terítéken van egy teljesen új generáció, amelynek érkezésével elbúcsúzna a közel 40 éve hasonló formában készülő G-osztály – ez pedig vásárlásra késztetheti a rajongókat.

Természetesen a gyáriak képviselője is megszólalt a jeles eseményen: „a G-osztály 1979 óta készül Mercedes-Benz jelvénnyel a Magna Steyr Grazban, Ausztriában található gyárában, ma pedig minden korábbinál sikeresebb. A 300 ezredik példány legyártása egy lenyűgöző mérföldkő. Ehhez a sikerhez egy különleges csapat járult hozzá, amelynek tagja között olyanok is szerepelnek, akik már a kezdetek óta, 38 éve velünk vannak a G-osztály történetében. Már évtizedek óta élvezzük a sikeres együttműködést a Magna Steyr-rel. A Mercedes-Benz G-osztály egy igazi terepjáró, és a folyamatos jelenlegi és múltbéli fejlesztéseknek köszönhetően a legújabb technológiák is megtalálhatóak benne, és még ennél is több” – mondta Gunnar Güthenke, a gyáriak terepes modelljeiért felelős vezetője.

Már évek óta folyamatosan beszédtéma egy új generáció megalkotása, azonban mára már biztosnak tűnik, hogy ismét csak egy frissítésről lesz szó, noha minden eddiginél alaposabban átdolgozzák majd az autót. Azt például már korábban megerősítették, hogy egy teljesen új, független első felfüggesztést kap, és 10 centiméterrel szélesebb lesz, ami sokat javíthat majd az eddig gyengepontnak számító belső helykínálaton. Jó eséllyel kívülről is lesz némi újítás, de túl nagy változásokra ezen a téren nem kell számítanunk.

(Forrás: autopult.hu)