Jump to content

Kalapács alá kerül egy Aston DB4

2015. 04. 27. 12:00

Egy 1962-es évjáratú Aston Martin DB4 Series III kerül árverésre, amely megközelítőleg 90 millió forintért fog elkelni. A klasszikus járgány majdnem 30 évig állt tétlenül egy garázsban, és sajnos az idő és a kihasználatlanság merőben megviselte, de kisebb pénzráfordítással még régi fényében pompázhat.

A fenti képen látható Aston Martin DB4 Series III hamarosan kalapács alá kerül, melynek árát minimum 90 millió forintra taksálja a Bonhams aukciós ház. Viszonyításképp: ez jóval több, mint egy újonnan vásárolt Vanquish, de a klasszikus autók világa már csak ilyen.

A járgány első tulajdonosa egy bizonyos Robert Drummond volt, aki 1961-ben vásárolta meg jó pénzért a DB4-et, amely aztán 1982-ben cserélt gazdát. Ezt követően nem nagyon volt kihasználva, javarészt a garázsban csücsült, szóval ennek köszönhető a kissé leharcolt külseje.

A Bonhams szerint kisebb ráfordítással teljesen gyári állapotába lehetne hozni a kocsit, nagyobb ráfordítással meg akár még fullosabbra. Előreláthatólag május 9-én lesz az aukció. További információkat IDE kattintva olvashattok.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Bonhams)