Jump to content

Most bepillanthatunk a motorháztetők alá

2015. 02. 28. 11:03

A The Henry Ford múzeum különleges kiállítással készül március közepére. A legtöbb autós tárlat abból áll, hogy a veterán járgányokat megcsodálhatjuk kívülről, esetleg néhány specifikációt is olvashatunk róla, de mikor adódik olyan alkalom, hogy bekukucskálhatunk a motorháztető alatti működésbe?

Az Amerikai Egyesült Államokban található The Henry Ford múzeum március 15-én igazi különlegességgel készül a látogatók számára. Azon felül, hogy több mint 40 veterán járgányt csodálhatunk meg, betekintést nyerhetünk a motorháztető alatti erőforrások működésébe.

A kiállítás teljes felhozatalának listája nem publikus, viszont a promó videó néhány példányról már lerántotta a leplet. Így például az 1948-as Tucker 48 Szedán, az 1907-es White Modell G gőz autó, a Bugatti Type 41 Royale és a 1916 Wood Dual-Power hibrid Kupé is biztosan megtekinthető lesz.

Legutóbb körülbelül 5 évvel ezelőtt adódott ilyen alkalom. A Classic Cars azt állítja, hogy a múzeum szállítási kurátora - Matt Anderson - egyelőre nem tudja mikor lesz hasonló kiállítás ott náluk. Éppen ezért nem érdemes elszalasztani ezt a lehetőséget.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Conceptcarz)