Jump to content

Autótörténelmet találtak Franciaországban

2014. 12. 06. 14:00

Hatalmas gyűjteményre bukkantak a napokban, egy nyugat-franciaországi farmon. Az autók egy részére rávetette magát a rozsda, de van olyan darab, amely még így is értékes és szerencsére akadtak túlélők is, melyek szinte kifogástalan állapotukban kerültek elő.

Roger Baillon 1950 és 1970 között gyűjtötte össze a 60 darabos gyűjteményt. Az autótörténelem valóságos aranybányájának számít ez a mai világban. Főleg, hogy egyes darabok eredeti tulajdonosai híres személyek voltak. Roger Baillon eredeti terve az volt, hogy egy autómúzeumot nyit, de sajnálatos módon pénzhiány miatt ez nem valósulhatott meg. A kocsikat évekig karbantartotta, - amennyire tudta – de 2004-ben elhalálozott. A fia örökölte meg az összes járgányt, de végül Ő sem kezdett vele semmit. Jaques az idén hunyt el, ezáltal a gyerekei lettek a jogos tulajdonosok, akik mikor meglátták mi maradt rájuk, elakadt a szavuk.

Olyan autók rejtőztek azon a farmon, mint például a Facel Vega, a Delahaye, a Talbot-Lago, a Hispano Suiza, a Panhard-Levassor, az Avions Voisin, a Hotchkiss vagy éppen a Delage. De képviselik magukat olyan márkák is, melyek még ma is foglalkoznak autógyártással, például a Porsche, a Jaguar, a Bugatti, a Maserati és a Ferrari. A Ferrari 250 GT SWB California Spyder is a gyűjtemény része, amely a gyűjtők körében nagyon keresett darab. Ezen felül egy 56-os Maserati A6G Gran Sports is előkerült, amely szintén csillagászati összegekért kelhet el. 2015-ben fogják ezeket a kocsikat elárverezni, de előtte a párizsi Retromobile kiállításon néhány példány ki lesz állítva. Megközelítőleg 4,7 milliárd forint lesz a bevétel.


(Forrás: Autokalauz és Dailymail | Fotó: Artcurial)