Jump to content

4,8 millió kilométer a Volvoban

2014. 08. 26. 12:00

Ritkán hallani olyan kocsiról, amely túllépte az 1 millió kilométeres határt. Egy Long Island-i nyugdíjas tanár már többszörösen is túlhaladta ezt és rövid időn belül elérheti a közel 5 milliót is. Azért érdekes belegondolni, hogy egy jól megtervezett koncepció milyen hosszú élettartammal rendelkezhet.

Bizonyára sokan láttak már 300-400 futott kilométerű járgányt, de több mint 4 milliósat már kevesebben. Irv Gordon tulajdonában egy 1966-os Volvo P1800 található, amely sikeresen kiállta az évek próbáját.

A nyugdíjas tanár elmondása szerint sose volt a céljai közt, hogy ennyi kilométert szaporítson össze autójába, mindössze használta azt és élvezte a vezetést. A Guinness World Record élén egy jó ideig Ő és a járgánya állt.

Sokan gondolják úgy, hogy a régebbi generációs Volvo-k az egyik legtartósabban sikerült példányok az autógyártás történelmében. Gondolok itt a Volvo 240-es vagy 140-es sorozatra is. Gordon bevallotta, hogy sűrűn kell szervizelnie a szeme fényét és ezt akkor is tudta mikor megvásárolta annak idején, de egyszerűen beleszeretett és nem szívesen válna meg tőle ennyi év közös élmény után.

Jelenlegi tervei szerint a közeljövőben eléri a 4,8 millió kilométert, hiszen egy „kisebb” kirándulás van kilátásban. Kíváncsian várjuk, hogy vajon még mennyit fog tudni kihozni régi Volvojából.

(Forrás és Fotó: http://autoweek.com)