Jump to content

Újabb ritkaság kerül árverésre

2014. 08. 08. 09:00

Ezúttal egy régi klasszikus várja, hogy gazdát cseréljen. A Ferrari 365 P Berlinetta Speciale a különleges jelzőt a háromüléses kialakítás miatt kapta, elvégre az olasz autógyárra ez nem jellemző. Várhatóan szeptemberben kerül árverésre.

Egy autóról sok mindent el lehet mondani, ami miatt különlegesnek titulálhatják be. Lehet ez egy formabontó külső, vagy egy bivalyerős motor. A lényeg, hogy elég akár egyetlen kis szösszenet és a gyűjtők máris felkapják a fejüket.

A Ferrari 365 P Berlinetta Speciale arról híres, hogy háromüléses kialakításban került a piacra 1966-ban. Más márkáknál már láthattunk erre példát. A sofőr középen helyezkedik el és mindkét oldalán található egy-egy ülés. A Gooding & Company aukciós ház a jövő hónapban szeretné aukcióra bocsátani a meglehetősen különleges maranellói példányt. Egy Marlboro fehér McLaren F1 lesz a társa.

A hamarosan kalapács alá kerülő modell kilométerórájában alig 4910 mérföld található. A három darab Weber karburátorral szerelt 4,4 literes motor mintegy 380 lóerő leadására képes 7300-as percenkénti főtengelyfordulaton. A tizenkét hengeres benzineshez ötfokozatú, a hátsó tengelyhez tolt manuális sebességváltó kapcsolódik. A becsült összege a Ferrarinak 20 millió dollár.

(Fotó: autoevolution.com)