Jump to content

Rowan Atkinson a régire esküszik

2023. 06. 11. 19:00

Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean nemcsak nagy nevettető, de ért az autókhoz is. Végzettsége szerint ugyanis villamos- és elektronikai mérnök.

Tanulmányai és annak ellenére, hogy régóta hibrid autóval járt, amelyet elektromosra cserélt le, még sincs annyira elragadtatva ezektől a járgányoktól. Hogy miért?

A környezettudatosság és kímélés szempontjából a jövőnek tekintendő elektromos autógyártás mögöttes tartalmára hívta fel a figyelmet a brit színész. Eddig méltatta ezeket a járgányokat, hiszen csendesek, környezetkímélőek és viszonylag olcsó az üzemeltetésük is. Ám most, hogy egy kicsit jobban elkezdte vizsgálni az igazságot, mert környezetkíméletről szó sincs.

Kipufogógázt ugyan tényleg nem bocsátanak a levegőbe az elektromos-félék, ugyanakkor a meghajtásukhoz szükséges akkumulátorok gyártása során keletkező üvegházhatású gázok mértéke jóval magasabb, mint amit a benzines autók eresztenek ki magukból.

Atkinson annyira beleásta magát ebbe a témába, hogy a barátai tanácsot kérnek tőle autó ügyben, akkor nem javasolja számukra az elektromos autó vásárlását.

Ez is lehet egy nézőpont, amivel lehet egyetérteni és el is lehet utasítani.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)