Jump to content

Nagy terveket szövöget a Subaru

2021. 05. 25. 20:35

A japán márka azt tervezi, hogy túlszárnyalnak minden gyártót egy olyan mutatóban, melyben jelenleg a Jeep a legjobb.

A Subaru amerikai leányvállalata is beszállt annak az autós találkozónak a szervezésébe, ahol megdöntenék minden idők legnagyobb autós parádéját, ahol a résztvevő járművek ugyanolyan márkájúak. A Guinness-rekordkísérlet a kaliforniai Costa Mesa városában lesz vasárnap.

A szervezők több mint 2000 Subaru-tulajdonosra számítanak, melyek ha egymás mögé állnak, akkor 2 mérföldnél is hosszabb karavánt formálhatnak. A rekorddöntéshez azonban ez kevés, ugyanis jelenleg a Jeep áll a vonatkozó lista élén: 2015-ben a márka tulajdonosai egy pennsyivaniai találkozón 2420-an gyűltek össze, 4,4 kilométer hosszan.

A Subaru-találkozó minden bizonnyal márkarekordot jelent majd, öt éve ugyanis 549 autó gyűlt össze egy moszkvai találkozón. A mostani eseménynek lesz egy nemes célja is, ugyanis minden résztvevőnek legalább 5 dollárral támogatnia kell szervezetet, mely a helyi élelmiszerbankoknak nyújt segítséget.

A rendezvény egyetlen szépséghibája, hogy a sofőrök nem hagyhatják el autóikat a találkozó alatt, ha pedig lehúzzák az ablakukat, kötelező maszkot viselniük.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)