Jump to content

Vége a bolognai autószalonnak

2018. 09. 23. 21:15

A 2008-as válság után lassan sorvadt el a híres autószemle.

Bedobták a törölközőt a bolognai autószalon szervezői, idén decemberben már nem tartják meg az 1976 óta már klasszikussá vált autóipari szemlét - erről a Repubblica.it számolt be.

A motorshow már évek óta finanszírozási gondokkal küzd, az autógyártók ugyanis nem hajlandók sok pénzt feccölni abba, hogy az olaszországi vásárra készüljenek, miután az olasz autópiac a 2008-as válság óta hatalmasat esett vissza. A rendezvényt öt évvel ezelőtt is lefújták, és úgy próbálták életben tartani, hogy bejelentették, Milánóba költöztetik a következő évben. Aztán mégis Bolognában maradt, de ezután is volt olyan év, amikor nem tartották meg.

A Repubblica azt írja, hogy idén eleve rövidebb, ötnapos light-verzióban rendezték volna meg a kiállítást, de végül lefújták, nem függetlenül attól, hogy a tavalyi 1,7 millió eurós veszteség után az autógyártók idén sem kapkodtak a megjelenési lehetőség után. A lap szerint mindenesetre felmerültek olyan elképzelések, hogy nyáron Modenában rendeznének egy autószalont.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)