Jump to content

Mr. Bean egy újabb ritkaság birtokában van

2015. 07. 27. 12:12

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Rowan Atkinson, akit a világ leginkább Mr. Bean-ként ismer, eladja nagy múltú McLaren F1 szuperautóját, amely körülbelül 10 millió euróért cserélt gazdát. A brit színész természetesen pótolta régi kedvencét, de ezúttal nem egy üzemanyag-temető autóval.

Rowan Atkinson köztudottan szereti a sportkocsikat, viszont a közelmúltban megvált egyik nagy kedvencétől, a McLaren F1-től. A modell érdekessége, hogy mindössze 63 darabot gyártottak le belőle 1992 és 1998 között. Akkoriban egy ilyen autó elkészítése nagyjából három és fél hónapot vett igénybe. A McLaren F1 1998-ban vívta ki a világ leggyorsabb közúti autójának címét, elérve a majdnem 390 kilométeres óránkénti végsebességet. A hírek szerint megközelítőleg 10 millió eurót kapott az aukción érte.

A humorista és egyben színész ezúttal nem egy szuperkocsi mellett döntött, hanem annál sokkal gazdaságosabb modellre esett a választása, név szerint a BMW i3-ra.

Mondjuk nem kell félteni Atkinson-t, hiszen a gyűjteményében még mindig olyan járgányok szerepelnek, mint például a Honda NSX, a Jaguar Mk7, az Aston Martin DB2, a Ford Falcon, a BMW 328, illetve a Rolls-Royce Phantom Coupé.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Autoblog.com)