Jump to content

Hobbit szemmel nem is annyira ’Mini’

2014. 09. 28. 14:00

A Gyűrűk ura trilógiából ismert Elijah Wood, a világ egyik legsportosabb kisautójával rója a hétköznapokban az utakat. Az évek során nagyon sokat fejlődött, de még a mai modell is hűen őrzi az első példány jellegzetessé vált vonásait. Ilyen például a kerek fényszóró, a sportos viselkedés.

A Cooper az a típus, amely talán a legismertebb a Mini kínálatában. 1,6 literes szívómotorral, 122 lóerő leadására képes. A Cooper kapható még 112 lóerős dízelmotorral, és egy rendkívül erős, 182 lóerős 1598 köbcentiméteres lökettérfogatú turbós motorral. Talán ez utóbbi modell jelenti a tökéletes kompromisszumot a sportolás és a mindennapi használat között.

A Mini nemrég rukkolt elő új modelljével, egy kompakt, ötajtós szabadidő autóval, mellyel azoknak a vásárlóknak az igényeit elégítené ki, akik a telken is szeretnének egy kis dinamikát érezni, vagy a normál Mini túl kicsi volt nekik. Ezek a szabadidő autók a fent említett motorok mindegyikével kaphatóak, kivéve a John Cooper Works változat motorjával. Az újdonság neve Countryman, vagyis vidéki ember. A név kétségtelen következtetést enged arra, hogy az autó elég jó terepjáró képességekkel rendelkezik.

Visszatérve a Cooper-re: Elijah Wood is ezt a modellt választotta ki magának és a poén kedvéért megemlíthetjük, hogy egy hobbit számára a Mini járgányok nem is olyan minik.

(Forrás: autokalauz.hu és celebriticarz.com | Fotó: celebriticarz.com és salinaseuropeanauto.com)