Jump to content

Benzama egy Veyronnal, Mardid utcáin

2014. 08. 29. 14:00

A Real Madrid csatárának egy Bugatti Veyron van a tulajdonában, amellyel többnyire az edzésekre szokott lejárni. Manapság az egyik legjobban fizetett játékosának számít a világon és valljuk meg, ilyen pénzügyi háttérrel nem számít nagy költekezésnek egy ilyen járgány megvásárlása. A francia játékosról és sportkocsijáról videó is készült.

A Bugatti Veyron egy, a Volkswagen konszern felügyelete alatt készülő, újkori Bugatti szuperautó, napjaink egyik leggyorsabb, legerősebb közúti autója. Az első olyan sorozatgyártású modell, melynek teljesítménye átlépte az ezer lóerős álomhatárt, illetve sebessége meghaladja a 400 km/h-t. Az autót a német Hartmut Warkuß tervezte, aki a Volkswagen csoport egyik különleges modellekkel foglalkozó osztályán dolgozik. Nevét a francia Pierre Veyron után kapta, aki 1939-ben egy Bugatti volánja mögött megnyerte a 24 órás LeMans-i versenyt. Az autó vételára nettó egymillió euró, és évente mindössze 70 darab készül belőle. Az eladási sikereknek köszönhetően kellett megemelni a gyártási kapacitást, mivel az eredeti évi 50 darabos széria mellett a leendő tulajdonosoknak 15 hónapos várólistát kellett végigvárniuk mire átvehették a járművet.

Bizonyára Benzama is hónapokat várt a Veyronjára, de láthatóan kihasználja. Arról nincs információ, hogy mióta van a birtokában a Bugatti. Nézzük is meg videón, ahogy a Real Madrid edzésére ezzel a sportkocsival gurul be.

(Forrás: wikipedia | Fotó: motortrend.com)